De hypotheek startpagina

Over deze pagina

Het berekenen van uw hypotheek is handig in het geval u wilt weten hoeveel u kunt lenen, of hoeveel een bepaalde hypotheek u gaat kosten. Het berekenen van uw maximale hypotheek is handig omdat het maximale bedrag dat u kunt lenen bij vrijwel elke aanbieder weer anders is. Dat komt mede door de rente die bepaalde aanbieders rekenen, maar ook door factoren als schulden en lopende leningen. Bij de ene partij tellen deze factoren erg zwaar mee, waardoor de maximale hypotheek bijvoorbeeld door een lopend telefoonabonnement al met 10.000 verminderd kan worden. Gelukkig wegen de factoren bij verschillende aanbieders anders. Zo kunt u bij de ene hypotheekverstrekker een hogere maximale hypotheek afsluiten dan bij de ander.

Hebt u een bepaald huis op het oog? Dan is aan te raden uw maximale hypotheek te berekenen bij verschillende partijen om te kijken of het gewenste bedrag haalbaar is. Mocht dit niet het geval zijn? Dan zult u op zoek moeten gaan naar een andere woning of proberen het missende gedeelte op een andere manier te lenen. Afdingen op de prijs is natuurlijk een optie.

Op deze pagina vindt u verschillende mogelijkheden om de maximale hypotheek te kunnen berekenen in uw specifieke geval. Hiervoor hebt u een overzicht nodig van uw jaarlijks bruto inkomen en lopende schulden en/of afbetalingen (verplichtingen). Ziet u kans om een lopende schuld af te lossen? Dan is de kans groot dat u hierdoor opeens een stuk meer hypotheek kunt krijgen. Probeert u dan eens te spelen met de kostenposten van lopende verplichtingen bij de verschillende aanbieders, om te zien wat het aflossen van een lening- of schuld betekend voor uw maximale hypotheek.

Zou u graag een link toevoegen aan deze pagina of heeft u een vraag of opmerking? Dan kunt u contact met ons opnemen.